Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2015 09:29 - "Освободи сам себе си" - 3
Автор: pristan Категория: Лични дневници   
Прочетен: 445 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 04.01.2015 09:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Трета глава

Нашите души, бидейки деца на Създателя, са съвършени, и всичко, което ни казват, е за наше добро




Следователно, здравето е истинското осъществяване на това, което представляваме; ние сме съвършени; ние сме деца на Бог. Няма нужда от усилия за достигане на това, което вече сме. Ние сме тук, само за да проявим в материална форма съвършенството, с което сме били надарени още в началото на времето. Здраве е слушането на заветите единствено на нашите души; здраве е да бъдем уповаващи се, като малки деца; здравето е в отхвърлянето на интелекта (онова дърво на познанието за добро и зло) с неговите доводи, неговите "за" и "против" и предугаждащите му страхове; здравето е в игнорирането на условностите, баналните идеи и нарежданията на другите хора, така че да можем да минем през живота непокътнати, невредими и свободни да служим на нашите братя-човеци.

Можем да съдим за здравето си по нашето щастие, а чрез щастието си ние можем да знаем, че се подчиняваме на заветите на нашите души. Не е нужно човек да бъде монах, монахиня или да се скрие далеч от света; светът е за нас, да му се радваме и да служим в него, и само чрез служене от любов и с щастие можем да бъдем наистина полезни и да извършим най-добрите си дела. Нещата, направени от чувство за дълг с, може би, чувство на раздразнение и нетърпение, изобщо нямат стойност, това е само похабено скъпоценно време, докато може би някъде има брат, който истински се нуждае от нашата помощ.

Истината няма нужда да бъде анализирана или да се спори за нея, или пък да се увива в много думи. Тя се осъзнава светкавично, тя е част от вас. Само несъществените, сложни неща на живота са тези, в които имаме нужда толкова много да се убеждаваме едни други, и които са довели до развиването на интелекта. Нещата, които си струват, са прости, те са тези, които те карат да си кажеш: "ами да, това е вярно, сякаш винаги съм го знаел", и така става и осъзнаването на щастието, което идва при нас, когато сме в хармония с нашето духовно себе, и колкото по-близък е съюзът, толкова по-силна е радостта. Помислете за лъчезарието, в което човек понякога вижда обляна майката на булката по време на сватбената церемония; за възторга на майката с новороденото бебе в ръце; за екстаза на художника, завършващ своя шедьовър: такива са моментите, в които има духовно обединение.

Помислете колко прекрасен би бил животът, ако целия го живеехме в такава радост; и е възможно да бъде живян така, когато загубваме себе си в делото на нашия живот.




превод от английски: pristan



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pristan - За Едуард Бах - продължение:
04.01.2015 09:35
Едуард Бах довършил медицинското си образование в Лондонската университетска болница и се дипломирал в 1912 г.
За да не бъде в тежест на баща си през студентските години, той поискал малка издръжка, с която си набавял книги и други помагала, а за ядене - каквото останело от парите. За да връзва двата края, работел допълнително, често до късно през нощта.
Като студент, Бах не се интересувал от мъртвите теории в учебниците, а прекарвал повече време сред пациентите, наблюдавал живото протичане и развитие на болестите, и още тогава достигнал до истината, че решаващият фактор за успешното излекуване на човека бил познаването на самия човек, на неговия мироглед, чувствата и емоциите му, тъй като хора със сходни темпераменти реагирали сходно на едно и също лечение и, докато за едни то било добро, за други оставало по-безрезултатно.
През 1913 г Бах работил първо като лекар за бърза помощ, а след това - като хирург, но влошаване на здравето му го накарало да се откаже от тази длъжност.
След като се възстановил, открил частен кабинет, но въпреки многото успешно излекувани пациенти, той все повече се разочаровал от ортодоксалната медицина.
В търсене на отговори Бах се обърнал към имунологията и станал помощник бактериолог в Университетската болница. След много труд и изследвания, той открил ваксина от чревни паразити, чрез която получавал поразителни резултати в лекуването. Не бил доволен, обаче, от болката, която трябвало да се причинява на пациентите при инжектирането на ваксините.
Верен на решението си да открие съвършено и безболезнено лекарство, Бах не си давал отдих в своята изследователска и лекарска работа, въпреки крехкото си, недобро здраве, докато в 1917 г той получил тежък кръвоизлив и дълго останал в безсъзнание. Бил опериран, а след операцията лекарите му казали, че му оставали най-много още три месеца живот.

Историята продължава...
цитирай
2. анонимен - Като оставим създателя настрани и ...
05.01.2015 19:52
Като оставим създателя настрани и ли го заменим с природата, всичко си идва ня мястото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pristan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 415866
Постинги: 376
Коментари: 419
Гласове: 2832
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031