Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2015 10:07 - "Освободи сам себе си" - 2
Автор: pristan Категория: Лични дневници   
Прочетен: 684 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Втора глава

Здравето зависи от това, да бъдем в хармония с нашите души



От първостепенна важност е ясно да бъде разбрано истинското значение на здавето и болестта.

Здравето е наше наследство, наше право. То е пълното единение между душа, ум и тяло; и това не е труден и далечен за постигане идеал, но нещо толкова лесно и естествено, че много от нас го пропускат.

Всички земни неща са интерперетация на духовни такива. Най-малкото и най-незначително проявление носи Божествен смисъл в себе си.

Всички ние имаме Божествена мисия в този свят и нашата душа използва умовете и телата ни като инструменти, с които да свърши работата си, и така, когато и трите работят в съюз, резултатът е съвършено здраве и абсолютно щастие.

Божествената мисия не означава жертване, не значи оттегляне от света, нито пък отхвърляне на радостите от красотата и природата; напротив, тя означава по-пълна и по-голяма радост от всички неща; означава да вършим работата, която обичаме да вършим, с цялата си душа и сърце, без значение дали става въпрос за домакинска работа, фермерство, рисуване, актьорска игра или служене на нашите братя-човеци в магазини или хотели. И тази работа, каквато и да е тя, ако я обичаме повече от всичко останало, е точната команда на нашата душа - работата, която трябва да вършим в този свят и само в извършването на която можем да бъдем самите, истинските ние, разкриващи по един обикновен материален начин посланието на това наше истинско себе.

Следователно, по нашето здраве и по нашето щастие ние можем да съдим колко добре разбираме това послание.

В съвършения човек са налице всички духовни качества; и ние идваме на този свят, за да проявим всички тях наведнъж, да ги усъвършенстваме и да ги укрепим, така че нито премеждия, нито трудности да не могат да ни отслабят или да ни отклонят от изпълнението на тази задача. Ние сме избрали земната работа и външните обстоятелства, които ще ни дадат най-добрите възможности напълно да изпитаме себе си; ние идваме с пълното съзнание за нашата конкретна работа; ние идваме с невероятната привилегия да знаем, че всички наши битки са спечелени, преди още да са започнати, че победата ни е сигурна, преди още да е започнало изпитанието, и това е, защото знаем, че ние сме деца на Създателя и, като такива, сме Божествени, непобедими и непреодолими. С това знание животът е радост, трудностите и преживелиците могат да бъдат приети като приключения, тъй като ние трябва да осъзнаем силата си в тях, да останем верни на нашата Божественост, докато страданията и премеждията се разсейват като мъгла под слънцето. Бог наистина е дал превъзходство на децата Си над всичко друго.

Нашите души ще ни напътстват, просто ако ние ги слушаме при всякакви обстоятелства, във всички трудности; и умът, и тялото, така направлявани, ще преминат през живота, излъчвайки щастие и съвършено здраве, така свободни от грижи и отговорности, както малкото уповаващо се дете.



превод от английски: pristan




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pristan - За Едуард Бах:
03.01.2015 10:08
Едуард Бах е роден на 24.9.1886 година в Мослей, село в Уелс.
Още като дете Бах бил надарен с решителност, способност за концентрация, която нищо не било в състояние да разсее, и силна целеустременост. Той бил весел, игрив и с чувство за хумор, но също така - мечтателен и склонен към усамотение и размисъл.
От най-ранните си години Бах проявявал голямо състрадание към всички страдащи живи същества - хора и животни и, още като дете, решил да стане лекар. Друга негова характерна черта била огромната му любов към природата с целия неин растителен свят.
След като завършил училище на 16 години, Едуард решил да работи в месинговата леярна на баща си - една работа, напълно чужда на природата му - тъй като искал да припечели пари за медицинското си образование, а не искал да е в тежест на баща си. През трите години, 1903 - 1906, през които работил във фабриката, той виждал страха на работниците от болестите и тревогите, свързани с тях; защото за един работник болестта би означавала загуба на работното място плюс големи разходи по медицинското лечение, затова, макар и болни, те продължавали да работят. Освен това, Бах виждал, че за здравето на заболелите не се правело нищо повече от едно повърхностно закърпване на положението.
Това го правело още по-нетърпелив да се захване с медицина, но средствата за това още били недостатъчни. Бах бил на път да се откаже, но когато баща му разбрал причината за това, му отпуснал ежемесечна сума.
Бах започнал да учи за приемен изпит и на 20 годишна възраст постъпил като студент по медицина в Бирмингамския университет.

Историята продължава...
цитирай
2. anin - Ч.Н.Г.!
03.01.2015 10:17
Точно влизам в Блога и теб уцелвам на първа линия, е как да не ти кажа Здрасти! :)
цитирай
3. emi1ts - Благодаря!
03.01.2015 10:21
Много е ценно!Поздравления за избора и решението!Ще чета с интерес и удоволствие!
Хубав ден!
цитирай
4. anin - По темата
03.01.2015 10:26
http://www.angelfire.com/alt2/subtle_energy_healin/bach_flowers/intro/
цитирай
5. pristan - ЧНГ, момичета!
03.01.2015 12:40
Благодаря за подкрепата!
Нека и през тази година взаимно си помагаме в пътя към нашето Щастие!
Всъщност, То, Щастието, е тук и сега, винаги е било и винаги ще бъде. Пътят ни се състои в това, напълно да разберем тази истина и от теория Щастието да стане реалност.
Самите ние сме това, което търсим. Аз = Щастие. Затова е казано "Познай себе си!", затова е казано "Помни себе си!", "Помни Съботния ден!".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pristan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 425673
Постинги: 376
Коментари: 419
Гласове: 2840
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930